Naši mališani stvarno jaako brzo rastu – kao da su jučer otvorili svoje okice prvi put u našem naručju. Vrijeme brzo proleti od prvog dana rođenja do prve dohrane, odnosno prve kašice. U ovom postu Kidily vam, kao i uvijek, donosi korisne savjete i preporuke za bebine prve uspomene uvođenja dohrane.

Ono što će vam prvo trebati za početak dohrane je udobna i kvalitetna hranilica. Hranilica je svakodnevni pomoćnik u hranjenju vašeg mališana, i to sigurno dvije do tri godine. Kada dijete počne samostalno sjediti, stolica za hranjenje postaje njegovo novo zapovjedno središte. Kvalitetna stolica sa sigurnosnim standardima je Muuvo Choc – multifunkcionalna hranilica s okretnim sjedištem 360 stupnjeva. Također, Choc će se uklopiti u svaki interijer, koji će uz jednostavnost korištenja zadovoljiti svaku mamu.

Druga i najbitnija stvar je pribor za jelo. Materijali moraju biti naravno prilagođeni djeci. Na našem webshopu možete birati set pribora za jelo, ili možete odabrati odvojeno po potrebi. Ono što mame zaista hvale je Babymoov set za jelo Yummy – koji se sastoji od šarolikog seta jednog tanjura, jedne zdjele, jedne šalice za piće, tri dijela za pribor (nož, žlica i vilica) te jedan podbradak. Vjerujemo da vas ovaj set neće razočarati te da će ispuniti sva vaša očekivanja, kao i razveseliti vašeg mališana kojeg će šarene boje sigurno oduševiti.

Ono što vam može olakšati pripremu dohrane za mališana je kuhalo za bebe. Beaba Babycook Neo Night sastoji se od staklenog vrča te posude od nehrđajućeg čelika koja omogućava dugotrajnost i izdržljivost – te olakšava čišćenje.  Kuhalo i blender omogućava kuhanje povrća, žitarica, tjestenine i mesa te blendanje do željene teksture. Patentirani sustav kuhanja na pari omogućava da se uređaj ugasi sam nakon završetka ciklusa kuhanja: ne morate brinuti da će se hrana prekuhati, ili uređaj pregrijati.

Djeca su često nespretna, ili u igri prevrnu posuđe s hranom, pa kako bi to izbjegli preporučujemo Babymoov podložak koji se savršeno ”drži” za stol – kako bi spriječio prevrtanje posuđa. Napravljen je od silikona, ne klizi, a ono što je super je da ga možete smotati kako biste ga lakše spremili ili ponijeli sa sobom van kuće.

Svi znamo kako je mališana nekada ”teško” nahraniti, zato je u nekim situacijama bitno zabaviti ga igračkom kako bi hranjenje prošlo što brže i lakše. Tiny Love zvečka/grickalica  sa motivima mrkve i jagode zasigurno će zabaviti i oduševiti vašeg mališana, a u istome i razvijati njegove ili njezine motoričke sposobnosti. Naravno, Tiny Love zvečke pažljivo su osmišljene kako bi podržali rast i razvoj beba.

Nadamo se da smo pomogli pri planiraju kupovine opreme za prvo hranjenje vašeg mališana. Vidimo se u Kidily webshopu, a za sva pitanja slobodno nam se obratite.

Želimo vam sretno i brzo hranjenje 🙂

Vaš Kidily