Spavanje kod beba ima puno varijacija. Nakon mjesec dana, većina beba spava 14 do 17 sati i danju i noću. Nekad će beba više spavati noću, a manje tijekom dana. A nekada obrnuto, manje tijekom noći a više tijekom dana! U ovom blogu Vam donosimo savjet kako poboljšati navike spavanja Vašeg mališana! Prva stvar je rutina prije spavanja (odnosno kupanje). Nakon kupanja bi trebalo dijete staviti na spavanje u sobu pod noćnim svjetlom, jer neka djeca ne podnose mrak. Svakako jedna od bitnih stvari za poboljšanje navike spavanja mališana je odabir pravog krevetića! Svaki mališan treba svoj prostor u kojem se može opustiti i osjećati sigurno.

Od trenutka kada se beba rodi, krevetić postaje njegovo kraljevstvo – tu dijete provodi većinu vremena, a njegov zdrav san se pretvara u dinamičan i pravilan razvoj, kakav priželjkuje svaki roditelj. Preporučujemo vam Kinderkraft Mia  dječji krevetić koji se lako može pretvoriti u krevet za starije dijete – krevetić raste s djetetom, korištenje borovog drveta omogućilo je brendu Kinderkraft da dobije izdržljivu i čvrstu strukturu koja će osigurati sigurnost i dug život vašeg djeteta. Mia je rješenje koje nije samo funkcionalno, već i vizualno atraktivno – krevetić će se uklopiti u vaš interijer, a neutralan dizajn čini ga univerzalnim – što ga čini savršenim i kao krevetić za novorođenče i krevet za starijeg korisnika. Ono što je zapravo najbitnije za mališana jest udoban madrac! Ovaj set uključuje madrac koji će udobnošću zadovoljiti vašu osobu koja spava.

Mekani madrac jamstvo je potpunog odmora i zdravog sna, a djetetu pruža i ergonomski ležeći položaj. Druga stvar koja je također bitna za naviku spavanja jest prehrana i tjelesna aktivnost (igrati se, izmoriti mališana). Što se tiče prehrane, potrebno je rasporediti obroke, te naučiti mališana da obrok pojede u svojoj hranilici. Ono što vam možemo preporučiti za što ‘mirnije’ hranjenje je hranilica sa okretnim sjedištem! Muuvo Choc je jedinstvena visoka stolica za hranjenje – sjedište joj je okretno, zahvaljujući čemu roditelj lako okreće bebu u željenom smjeru, u rasponu od 360 stupnjeva. Choc je višenamjenska stolica, koja također služi kao niska stolica ili visoka i niska stolica. Njegova funkcionalnost ne ostavlja puno želje – ima dvostruku, podesivu ladicu i podesivi oslonac za noge!

Treća stvar koja je također izuzetno bitna za naviku spavanja je vrijeme smirivanja, a to je vrijeme provedeno čitajući priče, pjevajući – kako bi se mališan osjećao opušteno! Također, ako je beba još malena (ima par mjeseci), ono što vam možemo preporučiti za opuštanje su muzički vrtuljci, odnosno igračke s melodijom. Ono što vam možemo preporučiti iz izbora muzičkih vrtuljaka je Cam vrtuljak koji će sa svojom umirujućom melodijom, sigurno potaknuti Vašeg mališana na spavanje!

Nadamo se da smo Vam s ovim blogom pomogli kako bi mogli pomoći Vašem mališanu da ima kvalitetan i miran san bez buđenja, a samim time ćete omogućiti sebi malo vremena za odmor, vrijeme za kućanske poslove ili spavanje!

Pratite nas za više blogova, a u prošlom blogu pročitajte što kupiti za odlazak u BABINJE!

Vaš Kidily