U današnjem blogu donosimo Vam zanimljivu temu ”prvi zubići”. Kako pomoći bebi, kako prepoznati rast prvih zubića te kako održavati higijenu – donosimo odgovore.

Svaka beba je različita, neke bebe dobiju prvi zubić sa 5 mjeseci, a neke prohodaju i još nemaju zubiće. I to je sasvim normalno. Ono što svakako možemo primijetiti tokom izbijanja prvih zubića je pojačano slinjenje, povišena temperatura, beba ”sve gura” u usta, manjak apetita bebe, itd…  Znamo da je itekako iscrpljujuće, ali sjetite se da će i izbijanje zubi brzo proći, a do tada im možemo pomoći na način da im kupimo gumenu grickalicu. Gumene grickalice pomažu masiranju desnih, stoga vam možemo preporučiti Tiny love zvečkalica/grickalica koja će osim masiranja desnih, pomoći i u razvijanju motoričkih sposobnosti.

Ono što bebi itekako treba, kad je nervozna zbog izbijanja zubića, je udobna kolijevka koja će je smiriti kako bi mogla kvalitetno spavati. Ono što vam je definitivno potrebno dok se mališan budi po noći zbog bolova zubića je kolijevka koja se može bočno otvoriti kako biste mogli spavati uz vaše dijete i kako biste ga mogli brzo umiriti. Svakako vam preporučamo Cam kolijevku Cullami koja ima čak osam položaja visine te funkciju njihanja kako bi se vaš mališan brzo smirio i zaspao.

Njega prvih zubića je itekako bitna, a stomatolozi preporučuju njegu i prije prvih zubića, zato što ostatci hrane mogu oštetiti zubiće u samom početku nicanja. Zubiće je potrebno četkati od samih početaka sa mekanom četkicom, a tek iznad dvije godine je preporučljivo koristiti pastu za zube. Ono što vam možemo preporučiti je četkati mališanu zube svaki put kada je vrijeme za njegu i kupanje. Kako biste bili što lakše organizirani i kako ne biste morali zasebno kupovati, na našem web shopu možete pronaći razne setove za higijenu u kojima se nalaze potrebne stvari za njegu i higijenu vaših mališana. Preporučujemo Safety 1st komplet za higijenu koji ima apsolutno sve za savršenu rutinu njege mališana.

Ukoliko vaš mališan već jede voće i povrće, a ima problema sa zubima – svakako vam savjetujemo da i ono što mu dajete u komadima – napravite kašu, kako bi mu bilo što lakše i bezbolnije jesti. Kako biste što brže i lakše spremili mališanu jelo, probajte kuhalo i blender za bebe. U njemu možete kuhati voće, povrće, žitarice, meso i drugo. Ukupno 4 funkcije ovog uređaja eliminiraju potrebu za lončićima, mikrovalnom i blenderima – Beaba Babycook objedinjuje sve u jednom uređaju.

Ono što vam također preporučujemo je stjecanje zdravih navika o njezi zubi te upoznavanje sa stomatologom kako biste razbili strah mališana od zubara.

Za više savjeta, korisnih informacija i ponuda – pratite našu web stranicu www.kidily.hr.

Vaš Kidily